Status på Run-Faster.dk

Da Simon og jeg startede Run-Faster.dk op i starten af april var jeg meget spændt på hvordan man ville tage imod min ide i fodboldens verden. Jeg er den gamle fodboldspiller med mere end 500 superliga/bundesliga kampe på mit CV, der pludselig kaster mig over atletikken simpelthen for at kunne være hos/træne min søn. Atletikken er simpelthen gået direkte i blodet. Det er klart, at det primært er sprint disciplinen der er det spændende for mig.

Sideløbende var jeg i en lang periode serie fodboldtræner fra serie 3 til og med Danmarksserien. Det var en selvfølge for mig, at snige atletik træning ind i fodbold træningen og der var respons med det samme. Vi løb simpelthen de andre ned og fik nogle oprykninger med i posen der egentlig ikke skulle være mulige. Det er klart, at man som både fodbold og atletik træner begynder at tænke lidt over om man her er faldet over noget man på sigt ikke kan komme uden om. Kan man virkelig flytte sig et helt niveau som fodbold spiller ved at træne sin egen krop som en atlet? Kan man træne hurtighed og hvordan gør man det, hvilken teknik er brugbar osv… Det var sådan nogle tanker der hele tiden beskæftigede mig. Jeg var sikker på, at jeg var på rette vej, nu drejede det sig om at omsætte ideen i praksis og ved hjælp fra en god ven i Aalborg og selvfølgelig min egen søn blev datoen fastlagt til april 2017 🙂 Vi søsatte hjemmesiden Run-Faster.dk og lidt senere fulgte så Facebook siden af samme navn. Der var stille i starten men vi satsede på, at mund til mund metoden kombineret med hjemmeside og facebook ville starte det hele stille og roligt. Vi fik ret i, at det startede stille og roligt lige indtil Jan Hansen fra ATI Fodbold sendte hans datter Mathilde ind til os. Mathilde træner stadig hos os og har flyttet sig rigtig flot, faktisk flottere og hurtigere end vi egentlig tænkte det var muligt, men det er jo fedt. Nu startede jungle trommerne så rigtigt og nu er vi faktisk så mange i Run-Faster familien, at vi har oprettet venteliste, hvilket jo er fantastik positivt. Tak til fodbold professoren Jan Hansen 🙂

Vi betragter Run-Faster.dk som et vigtigt element i fremtidens fodbold i Danmark. Man har i mange år fokuseret på at blive bedre med bolden, spille i små områder jvf. DBUs den røde tråd og det har båret frugt på det spillemæssige. Danske fodbold spillere er i dag bedre med bolden end nogensinde. Jeg har i en del år fungeret som scout på højeste niveau og jeg kan med sikkerhed sige, at vi halter gevaldigt efter på det rent fysiske område. Vi er simpelthen bagefter på alle fysiske parametre, specielt halter vi på det rent tempomæssige. Vi bliver simpelthen nødt til at tune maskinen og målrette en del af træningen på det rent fysiske. I min verden er der ingen tvivl om, at det er den rette vej. Prøv lige en gang at mærke efter selv !! Hvornår er du bedst, hvornår kan du alt og hvornår er din selvtillid på højeste niveau ? Det er jo indlysende for enhver der har prøvet at stå på start stregen før et 100 m løb, eller hvis man står i spillertunnelen og venter på at løbe på banen med tusindvis af tilskuere på lægterne. Man er bedst når man er i sin bedste fysiske form og der kommer man kun gennem målrettet træning.

Det kræver træning at nå langt i livet, det er sådan set ligemeget hvad målet er. Viljen er vejen til succes, viljen til at ofre , viljen til at træne mindst 10.000 timer osv. Man kan lære alt, men man kan kun lære det, hvis det har ens interesse. Det er idag helt okay at pace sine børn, det er nemlig oftest forældrenes egen hobby børnene finder interessant som det første, og dermed pacer man egentlig inddirekte de unge mennesker. Jeg syntes ikke det er negativt, at pace sine børn, tværtimod. Det skaber oftest et bånd til forældrene som varer hele livet. Her er det ikke målet der er det spændende men derimod vejen hen til målet, det man oplever sammen, man danner et venskab til sine børn der er ubrydeligt. Det er livets største belønning!!

Det er kun få der rent faktisk ender der hvor drømmen bragte dem. Men man kan være 110% sikker på, at det er dem der givet alt og ofret alt!!

Run-Faster.dk er også repræsenteret i 1. Division, hvor vi har et samarbejde med Oliver og Mikkel. To ambitiøse unge mennesker der ønsker at blive endnu bedre og efter min mening har de selvfølgelig valgt den rigtige vej. Det fantastiske for os er, at selvom man er professionel så er men langtfra udviklet løbemæssigt, hvilket jo bare beviser min påstand om, at vi heri Danmark er bagefter på det rent fysiske. Det er kun et spørgsmål om tid før Run-Faster.dk er repræsenteret i Superligaen !!

God ferie

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s