Hvordan bliver man en vinder ?

19576156_10207223600947605_262615908_n

Opskriften på at blive en vinder i verden af i dag er egentlig i mine øjne ganske ligetil. Man skal dedikere rigtig mange timer til projektet og det er fuldstændig ligemeget, hvad målet er, ligeledes skal man turde gøre det både anderledes og fuldt ud. Det siges, at man skal træne mindst 10.000 timer for, at lære noget til perfektion og det er nok meget rigtigt, men spørgsmålet er, hvor tidligt i livet man skal starte. Det er så her det helt spændende kommer ind, hvordan får man små børn overbevist om at de skal være vinder typer og, at de skal starte med at træne fra de er 5-6 år, simpelthen for at kunne nå, at træne mindst 10.000 timer inden de bliver voksne. Det er her far og mor kommer ind, de skal nemlig overbevise/overtale de små mennesker til at gå i gang. Derefter skal de støtte op med alt hvad de har både når det går godt og mindre godt. Tit skal forældrene også vælge sporten for børnene og her er det klart, at forældrene vil søge det, der har deres egen  interesse. Har man selv været håndbold spiller vil barnet være præget af dette og oftest vælge netop denne sportsgren. Andre gange vil barnet vælge en anden vej og nu bliver det lidt interessant, for nu skal forældrene til at bevæge sig ud på ukendt grund. Nogle forældre mister af den grund interessen og lader barnet være sig selv i den nye sport mens andre støtter 100%. Jeg har selv været i situationen beskrevet ovenfor og for mig var der intet valg, mit hjerte ville aldrig svigte min knægt så da han byttede fodbold støvlerne ud med atletikkens pigsko, skiftede min interesse fra fodbold til atletik. Min kone og jeg støttede 100% og vores søn blev “pacet” af et godt hjerte i den retning han ønskede. Jeg ved ikke om vi har trænet 10.000 timer endnu men vi har godt nok trænet mange af dem. På fredag afleverer vi ham hos Andrew Valmon, en af USAs dygtigste atletik trænere. Han har inviteret ham til at studere og dyrke atletik på The University of Maryland i Washington DC og større bliver det simpelthen ikke på nuværende tidspunkt i hans karriere. Man skal turde gøre tingene fuldt ud også når der er modgang, for det er helt sikkert, at der både har været og vil komme modgang når man vælger, at gå efter drømmen. Konkurrencen vil blive hård, der vil komme nederlag men man skal huske, at man bliver stærk af modgang og lærer man ikke, at man også engang imellem kan tabe så vil man aldrig blive en vinder. Jeg har set unge mennesker komme flyvende og der har aldrig været nogen form for modgang og når så den pludselig kommer så kollapser de og søger alle mulige former for undskyldninger, det er kun i modgang man kan lære at blive en vinder og kun der !! Der er ingen elevator til succes, der er kun trapper 😉

Må man godt pace sit barn ? Ja selvfølgelig må man godt det, man skal bare passe på, at man som voksen ikke søger sine egne ambitioner for så vil det blive et rigtigt dårligt pace. Men hvis det er barnets ambitioner man støtter så må man i min verden gerne skubbe på. Derved skaber man også et helt unik forhold til sine børn ved det, at man gør tingene sammen. Meningen med livet må jo være, at ens børn også er ens bedste venner, det er ihvertfald mit ønske. Den rejse man har sammen skal være udfordrende og spændende og derigennem ende med et ubrydeligt familie sammenhold. Det er sådan vi har gjort i vores lille familie og det er vi alle lykkelige for.

Jeg har også været udsat for, at foreningerne ikke ønsker at forældre engagerer sig i børnenes sport, da de ikke mener det er sundt og bla bla bla. Det er efter min mening en total gammeldags måde at tænke på, hvis man vil udvikle en vinder. Hvis man vil skabe en vinder, er det ikke et “Lone Wolf Projekt” tværtimod er der brug for en hel række af eksperter indenfor deres felt. Men det er stadig forældrenes støtte der gør, at alle disse mennesker arbejder mod det samme mål. SAMARBEJDE er nøglen, den gammeldags tilgang til tingene er oftest at sidestille med et diktatur, udført af mennesker, der tror de har svaret på alt. Det er vigtigt med kommunikation blandt trænere, ledere, behandlere og forældre for at skabe succes i dag. Husk på 10.000 timers reglen, kender du nogen træner der kan/vil træne dit barn så mange timer alene og kan vedkommende alt ? Nej, det tror jeg ikke.

Alle kender nogen der har fået succes indenfor det civile eller i sportens verden ikke sandt? Men har i nogensinde tænkt på hvorfor succesen er kommet ?. Prøv engang at tænke på hvad jeg har skrevet her. Det jeg har skrevet om, er ud fra mine egne oplevelser, så ovennævnte står helt for min egen regning.

Da jeg i april startede Run-Faster.dk oplevede jeg heldigvis, at jeg ikke er den eneste der tænker som beskrevet ovenfor og det er jeg utroligt glad for. Vi har travlt i Run-Faster.dk med at træne unge mennesker der er 100% støttet af deres forældre. Vi træner også fodbold spillere fra det professionelle miljø og ved dem er det min klare fornemmelse, at deres bagland/forældre også har været indeover da de var barn. De er ihvertfald helt bevidste om, at skal man have succes i dagens Danmark skal man træne mere end de andre.

Bliver man set skævt til, hvis man offentligt “pacer” sit barn i dag?. Det tror jeg egentlig ikke, tværtimod er holdningen klart ved at skifte. I dag syntes mange, at det er sejt, at man tager den hele vejen. Måden, at pace rigtigt er egentlig ganske enkel. Man skal interessere sig, møde op til stævne/kamp og støtte alle. Tab og vind med samme sind, ihvertfald når pulsen er kommet ned 🙂

Vi ses derude !!

Forza FCM !

Go Terps !

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s