What a year!

18945078_10213111405322820_2121653758_n

Run-faster.dk går ind i 2018 med kæmpe optimisme. For et år siden var vi totalt ukendte i den danske sportsverden, men i dag er det en anden sag. Vi har på et lille år virkelig flyttet holdningen om, at hurtighed enten er noget man har eller noget man ikke har. Vi træner primært fodboldspillere i løbeteknik men nu er specielt håndboldverdenen også begyndt at interessere sig for konceptet.

Jeg har fået lov at citere nogle af vores aktive:

Mikkel Frankoch, Vendsyssel FC : Hvorfor fik jeg ikke sådan en træning, da jeg var knægt?

Jan Hansen, Træner ATI Fodbold : Jeg har på nærmeste hold set, hvordan Run-Faster.dk arbejder med udviklingen af løbefærdigheder hos den enkelte fodboldspiller. Det har været hele hold og enkelte spillere. Begge dele kan spillerne profitere af. Med hensyn til træningen med enkelte spillere, har jeg oplevet, hvordan min egen datter har flyttet sig fra en tung løber til en mere adræt løber. Som bonus har hun fået færre belastningsskader i foden i forbindelse med ændring af løbestilen.

Michael Callesen, Cheftræner Team Odense Q, U14 piger: Run-Faster.dk skulle bidrage til træningen omkring fodboldspilleren som en komplet atlet. Forventningen var højere topfart. Resultatet var meget mere end det. Voldsom øget eksplosivitet i alle elementer både med og uden bold i forhold til spark, spring, retningsskifte, acceleration og top-speed samt en træning og bevidstgørelse af vigtigheden i coretræning. Som biprodukt har det også været et møde med to fantastiske mennesker.

For os i Run-Faster.dk er det selvfølgelig et kæmpe motivationsboost når man hele tiden modtager positiv respons. Men vi kan se, at det er et faktum, at hurtighed virkelig kan trænes. Med et liv i fodboldens og atletikkens verden er vi 100% overbeviste om, at denne kombination af træninger er et skridt videre op af stigen i udviklingen af specielt  fodboldspillere. I fodboldens verden forsøger man hele tiden at optimere hele det set up, der skal være omkring en professionel trup. Den billigste måde for klubberne er at udvikle deres egne spillere. Der arbejdes med alt i udviklingen af morgendagens spillere og det får mig til at tænke tilbage på en af mine ture til udlandet, da jeg var fodboldtræner. Jeg var i AJAX Amsterdam på kursus, hvor lederen af akademiet Danny Blind (senere landstræner i Holland) fortalte om, hvordan de trænede og om hvordan de udvalgte deres spillere til akademiet. De gik ud fra en plan de kaldte T.I.P.S. Det betyder at spillerene skal besidde disse evner: Teknik – Indsigt – Personlighed – Speed. Teknikken skulle være de 20 %, Indsigten de 15 %, Personligheden de 15% og Speeden vægtede man så med de resterende 50 %. Jeg spurgte dengang, hvorfor de vægtede det sådan – specielt med tanke på speeden. Han svarede, at det var det allervigtigste at besidde, fordi det kan man IKKE træne…. To år senere begyndte min egen søn til atletiktræning, og jeg fandt hurtigt ud af, at AJAX legenden havde taget fejl. Speed kan trænes! Alle atleter uanset sport kan flyttes 10-15 %. Med den rigtige træning kan alle flyttes, og jeg er fuldstændig overbevist om, at indenfor de næste 3-4 år vil de store klubber i Danmark gå denne vej. Faktisk kan jeg fortælle, at FC Nordsjælland allerede er begyndt!

For nogle uger siden sad jeg og så på det danske kvindelandshold i håndbold. De spillede kvartfinale mod Sverige og tabte. Både Sverige og Danmarks hold består af top professionelle spillere. De kommer fra klubber der bruger oceaner af penge på lige nøjagtig det samme som fodboldklubberne gør. Men bruger de penge på løbetræning, eller er det noget man vurderer ikke er vigtigt ? Lige for at vende tilbage til kvartfinalen mellem Danmark og Sverige så blev den kamp afgjort af den svenske højre bagspiller. Hun lavede simpelthen talrige almindelige temposkifter på den danske anfører Stine Jørgensen, og selvom hun vidste, at modstanderen kom, var der intet hun kunne gøre, og så var kampen tabt. Kampen blev vundet på hurtige temposkifter fra en enkelt spiller. Det behøver ikke være svært, nogle gange er det enkle bare det bedste.

Det er altså vigtigt, at man i den danske skole i dag genindfører atletik, altså længdespring, højdespring, løb og kast. Det vil være meget værdsat af os alle i sportens verden samtidig er det en fantastik træning for alle uanset niveau. Vigtigst af alt så er det SUNDT.

Ønsker man, at få specifik løbetræning kan man altid kontakte landets atletikklubber, hvor der er rigtig mange dygtige trænere. Hvis man vælger at kombinere sin sport med atletik eller med en privat løsning kan man flytte sig flere niveauer.

Run-Faster.dk er et lille firma der er specialister i at kombinere en anden sport med atletik. Vi træner primært fodboldspillere. Skulle der være spørgsmål til denne form for træning er man altid velkommen til, at kontakte os på mail eller telefon. Vi gør vores bedste for at hjælpe alle hurtigst muligt.

NB: for mange år siden, da jeg var omkring de 15-16 år hørte jeg ofte ordene. Du bliver aldrig til noget, du kan jo kun løbe…. Det drejer sig om vilje, ikke talent!!!

Med venlig hilsen

Ove Hansen, indehaver af Run-Faster.dk

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s