Fremtiden er special træning.

Fremtidens sportsfolk vil i fremtiden være produkter af mange forskellige coaches arbejde. Hvis man spoler tiden lidt tilbage var det helt almindeligt, at man i fodbold klubber og håndbold klubber havde 1 træner, 1 ass. træner og 1 holdleder. Fysioterapeuter var feks. kun nogen der dukkede op en gang i ugen og hvis man var heldig kunne man træffe holdets massør hver 14ende dag. Idag griner man jo af, hvordan det var. Men det er altså ikke længe siden.

Den måde man håndterer nutidens talenter har jo ligeledes ændret sig markant. Det er en barsk verden sammenlignet med dengang far var ung. Der kræves rigtig meget for, at begå sig. I en top klub har man i dag bunkevis af mennesker/coaches ansat for, at gøre specielt de unge mennesker gode. Der er ansat fysiske trænere, målmandstrænere, indkast trænere, sports direktører osv. Ligeledes er der ansat et kæmpe antal af funktionærer dvs. dem der arbejder på kontorerne. Man har udover disse ansat scouts til at lede efter talenter i både ind og udland. Det er et kæmpe set up og det er helt i tidens ånd. Men gæt engang !!! Det bliver endnu vildere, hvis man stadig vil være med fremme.

Tendensen i udlandet går helt klart i retning af special træning, vel at mærke en træning som atleten/spilleren selv opsøger for at blive bedre end sine medspillere/konkurrenter. Langsomt går det op for danske sportsfolk, at man skal gøre noget ekstra for, at være med fremme, hvor det er sjovt. Hvis man er ung skal man blive bedre og hvis man er en af de gamle skal gøre endnu mere bare for, at bibeholde sin status. Idag er det ikke nok bare, at nøjes med den daglige træning.

Rasmus Ankersen fra FC Midtjylland har før han kom til FCM besøgt og analyseret mange forskellige menneskers karrierer og hvordan de er kommet dertil. Ingen er kommet langt på talent alene, alle der har fået succes har trænet sig til den. Har man f.eks. trænet 5000 timer sammenlagt er man god, har man trænet 7500 timer er man bedre men har man trænet 10.000 timer er man helt i toppen. Der er ingen tvivl om, at det er træningens mængde, der er afgørende for, hvor langt man kommer her i livet. Specielt i sportens verden.

Hvis jeg nu som indehaver af Run-Faster.dk hævder, at løbe træning er markant overset i Danmark. Hvad siger du så ?

Utallige gange hører man, at hurtighed ikke kan trænes, vrøvl. Prøv engang, at spørge en sprinter i atletikkens verden om, hvor mange han træner i løbet af en uge for, at kunne løbe en 100 mt. Svaret vil være; hver eneste dag og ikke bare med en træner men med flere forskellige trænere. Sprinteren har typisk 3-4 forskellige trænere alt efter, hvad der skal trænes og derudover er der fysioterapeuter og massører osv. Fakta er, at man ved målrettet træning kan blive markant hurtigere.

Hvordan og hvornår kan man begynde, at løbetræne for, at blive hurtigere ? Svaret er ligetil. Det er nemlig aldrig for tidligt og det er aldrig for sent. Jeg har set mange superliga kampe, ja jeg har generelt set rigtig mange fodbold kampe og jeg ser altid det samme. Der er NUL fokus på, hvordan spillerne løber og det finder jeg egentlig utroligt. Specielt nå vi nu ved, at der bliver flere og flere trænere omkring disse spillere og omkring dem som kommer.

Vælger man, at løbetræne teknik vil man få følgende fordele, så kan man jo selv vurdere om det er noget man kan bruge.

Hurtigere – stærkere – mindre skader – mere udholdende – mere selvtillid – OSV….

Jeg har i en 15 års periode været fodbold træner på alle niveauer og uden undtagelse har hurtigheden hos holdet og den enkelte spiller altid bestemt holdets og spillerens niveau.

Vil du være bedre end de andre skal du træne mere og du skal træne rigtigt !!!!

Hyg jer derude.

Ove Hansen                                                                                                                                             Run-Faster.dk

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s