Fodbold / Håndbold

Kan man virkelig lære, at løbe hurtigere? Nej vil mange sige uden, at tøve et sekund og mange af dem der tvivler er endda tidligere spillere på højt plan og de er endda nu selv trænere eller ledere. Vi har nu trænet med Run-Faster i 2 år og erfaret, at der er en voldsom interesse for, at lære, at løbe hurtigere for det kan man nemlig!

Jeg vil starte med, at skrive lidt om Håndbold. Rent faktisk var jeg selv i den situation da jeg for mange år siden var en ung mand på 18 år, at jeg skulle vælge mellem Håndbold eller Fodbold så derfor tillader jeg mig også, at kloge lidt i håndbolden 🙂 I disse dage spilles der Håndbold VM og jeg var selvfølgelig i Boxen og kigge. Egentlig var jeg der bare for familie hyggens skyld men hurtigt begyndte jeg, at bemærke spillernes løbestil eller mangel på samme om man vil. Hvis jeg sådan kort skal beskrive det jeg så, så var det nogle rigtig store drenge der alle kan løfte og kaste mange kilo. Det var samtidig også nogle rigtig tunge drenge der klart var meget udfordret på deres langsomme fødder. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, hvorfor en spiller som Rasmus Lauge karakteriseres som en af verdens bedste spillere. Han besidder evnen via sit hurtige fodskifte til, at vinde de fleste mand/mand situationer og på den måde vinde kampen for sit hold. Altså igen er det sådan, at hurtighed vinder kampen!! Håndbold er fysisk hårdt og man får tæsk og man uddeler tæsk men, hvis man vil undgå lidt af de tæsk og løfte sit eget niveau indenfor den dejlige sport så skal man begynde, at træne sit løb med nogen der ved, hvordan man gør. Det ved vi! Igen vil jeg sige, at vi kan hjælpe alle og bare fordi man spiller på højeste niveau så skal man ikke tro man ikke kan lære noget. Shit mand – tænk hvis man kunne gøre et professionelt håndboldhold 5-10 % hurtigere via en træning hver 14 dag!

Videre til lidt om Fodbold.

I begyndelsen af December måned afholdte Run-Faster et træner kursus under DBU med fokus på selvfølgelig hurtighedstræning. Kurset var udsolgt på 3 dage og yderligere 3 dage senere var en lige så lang venteliste lukket. Vi havde en fantastisk aften. Simon styrede kurset med sikker hånd og de 3 timer fløj afsted. Bagefter var interessen stor og vi var stolte af, at vi kunne så nogle frø indenfor denne form for træning af fodboldspillere! Sådan nogle tiltag giver selvfølgelig også kunder til Run-Faster.dk og det er vi selvfølgelig også glade for!

Erfaringen fra de første 2 år heri Run-Faster.dk viser, at man via en målrettet træning kan flytte spillere med helt op til 10% i deres hurtighed, samtidig bliver man mere udholdende fordi man lærer, at løbe på den rigtige måde. Ligeledes er der ingen tvivl om, at hvis kroppen lærer, at løbe rigtigt mindsker man risiskoen for skader både nu og i det lange løb. Disse ting er fakta. Hvornår er det for sent, at påbegynde løbetræning vil mange nok spørge og svaret er naturligt nok, at det aldrig er for sent!

Run-Faster.dk er vores hobby. Det er en fantastisk vidunderlig følelse når de unge mennesker kommer igen og igen for, at træne hos os. Vi har en del, der har trænet i langt over et år og de er blevet rigtig dygtige og hurtige og fantastisk eksplosive osv. Udvikling skaber glæde både hos udøver og træner. Sådan skal det være!

Som et nota bene vil jeg opfordre trænere og ledere indenfor Fodbold og Håndbold om, at begynde, at fokusere på løbetræning. Søg evt. inspiration i atletik verdenen! Eller ring til os. Det er vigtigt, at vi sammen kan få sået frøene til denne form for træning!

God vind på banerne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s