Blog

Dag 1

Efter rigtig mange år som både aktiv og træner indenfor fodbold og atletik er tiden nu kommet hvor disse to dejlige sportsgrene skal bane vejen for RUN-FASTER.DK. Jeg har meget ofte talt med folk udenfor atletik verdenen om det at kunne løbe stærkt. Min egen søn er vel uden at overdrive en af de største sprint talenter der nogensinde har været i Dansk atletik. Det der gør Simon speciel indenfor sprint er at han mester både 60, 100 og 200 m, rent faktisk blev han i August 2016 Dansk Senior Mester på netop 200 m.

Vi er ofte blevet kontaktet med henblik på lære andre at løbe hurtigt, men det er  ikke så ligetil, det kræver dedikation og vilje, men besidder man disse egenskaber kan man lære alt, men det er hårdt arbejde. Jeg vil vove den påstand, at havde jeg selv haft denne mulighed da jeg var professionel fodboldspiller så ville jeg have været op til 5-10 %  stærkere, hurtigere og mere selvtillidsfuld, men dengang var der slet ikke disse muligheder. I USA er det helt normalt at professionelle atleter har profesionelle Coaches ved siden af deres sport. Derovre er konkurrencen benhård og alle lever efter at deres KROP ER DERES FORRETNING.

Med min erfaring kan jeg rykke alle 5-10 % på hurtigheds skalaen og det er uanset hvilken sport de dyrker. Selvfølgelig ved jeg mest om fodbold og atletik men rent faktisk skulle jeg i en alder af 18 år træffe beslutning om jeg ville satse på håndbold eller fodbold. Det som jeg prøver at sige er, at uanset hvilken sport vi arbejder med, så vil fokus være på fysisk træning med henblik på at blive hurtigere, stærkere og mere selvtillidsfuld og det er brugbart i alle sportsgrene. Jeg glæder mig vildt til at komme i gang med at arbejde med alle uanset om de er helt unge eller lidt ældre..

RUN-FASTER.DK tilbydes til alle, jeg finder ligeså stor inspiration i at arbejde med helt unge som med profesionelle. Det eneste jeg kræver er at man er villig til at lære..

Jeg lever selv efter det motto at man bliver aldrig helt udlært indenfor noget, derfor søger jeg også inspiration uanset hvor i verdenen det måtte være. En af fordelene ved at være en nysgerrig jyde er, at man møder vidunderlige mennesker og jeg vil her fremhæve nogle stykker der har bidraget til at føde denne ide.

Coach Brooks Johnson : Brooks mødte jeg i 2011 og han er vel den mest berømte atletik træner i hele USA, han har haft atleter med ved samtlige Olympiader siden 1968 og han har selv været cheftræner for Team USA en del af disse gange. Vi har siden 2011 besøgt Brooks 1-2 gange årligt for at træne hos ham og søge inspiration. Jeg betegner Brooks som en af mine næreste og ærligste venner.

Coach Mikkel Larsen : Mikkel er Simons daglige træner i Aarhus 1900 og han besidder en kæmpe viden indenfor Sprint / Hæk i Danmark. Udover at træne Simon er han også træner for en stor gruppe af de bedste sprintere i Danmark, bla. Sara Slott Petersen ( Ol sølv vinder ) Udover mange samtaler har jeg næsten overværet samtlige Simons træninger ved Mikkel og det har været til stor inspiration. Analytisk er Mikkel ren verdensklasse.

Coach Jakob Larsen : Jakob er Mikkels bror og også hos ham har jeg søgt bunker af inspiration.

Jeg er ikke i tvivl om at RUN-FASTER.DK bliver vel modtaget, glæder mig….

Hansen sports management

Tilbage i april 2017 startede Run-Faster.dk op med stor succes. Vi har trænet mange dygtige fodboldspillere og enkelte håndboldspillere, og de har alle udviklet sig rent løbeteknisk og hurtighedsmæssigt. Det har været, og er stadig, et sandt privilegium at få lov til at træne disse unge mennesker som deres specialtræner.

Vi vil naturligvis også gerne hjælpe disse unge spillere på deres videre færd, og derfor har vi stiftet Hansen Sports Management. Normalt har helt unge spillere kun deres forældre og trænere til at vejlede dem fremadrettet. Her tilbyder vi at involvere os og rådgive med alt der bliver relevant. Oftest har forældre og børn et fantastisk samarbejde, indtil det unge menneske når en hvis alder. Herefter vil det i de fleste tilfælde være en rigtig god ide at benytte en udefrakommende rådgiver. Vi har ekspertisen til at kunne blive en del af mange unge menneskers kommede karriere. Vi anbefaler alle interesserede at besøge http://www.hansensportsmanagement.com

Vores drøm er helt klart, at nogle af vores Run-Faster.dk spillere slår igennem på den helt store scene. Helst på sådan en måde, hvor deres løbeteknik er med til at fremhæve deres evner. Vi glæder os vildt til at følge udviklingen på både vores drenge og piger.

Dagens blokindlæg var ganske kort. Den har primært haft til formål at udbrede kendskabet til http://www.hansensportsmanagement.com, som helt sikkert vil blive til et brand på sigt. Vi udskiller os nemlig i forhold til andre, da vi vil være en aktiv del af spillernes karrierer. Vi ønsker hele tiden at udvikle, og hvem kan være i tvivl om, at udviklingen af hvordan vi bevæger os ikke er vigtig?

Niveau indenfor eliteidræt afgøres KUN af en ting; HVOR HURTIGT KAN DU TÆNKE, OG HVOR HURTIGT KAN DU UDFØRE DET! For en del år siden var jeg på trænerkursus i Ajax og blev involveret i deres talent filosofi. Hvad kigger de efter osv. De kalder deres system: Teknik – Indsigt – Personlighed – Speed. Fortkortet som TIPS. Man udvælger så efter disse procentmæssige bestemmelser.

TEKNIK – INDSIGT – PERSONLIGHED – SPEED                                                                                 15%            15%                 20%                     50%

Filosofien fra Ajax’ side var helt klart, at speed er det vigtigste men også det sværeste at træne. Teknik, indsigt og personlighed kan formes igennem masser af træninger medens det er noget sværere med speed. Men vi træner det og det virker.

Ses på banen

10850361_10202104721177942_2134624648_n
Intens løbetræning var i min egen karriere forskellen på succes og fiasko. Min egen vilje til at træne ekstra gav mig hurtighed, springkraft og en fantastisk sprintudholdenhed. Træningen er også ekstremt skadesforebyggende. Jeg har spillet professionel fodbold i 15 år og har aldrig været skadet. DIN KROP ER DIN INVESTERING.

 

Fodbold / Håndbold

Kan man virkelig lære, at løbe hurtigere? Nej vil mange sige uden, at tøve et sekund og mange af dem der tvivler er endda tidligere spillere på højt plan og de er endda nu selv trænere eller ledere. Vi har nu trænet med Run-Faster i 2 år og erfaret, at der er en voldsom interesse for, at lære, at løbe hurtigere for det kan man nemlig!

Jeg vil starte med, at skrive lidt om Håndbold. Rent faktisk var jeg selv i den situation da jeg for mange år siden var en ung mand på 18 år, at jeg skulle vælge mellem Håndbold eller Fodbold så derfor tillader jeg mig også, at kloge lidt i håndbolden 🙂 I disse dage spilles der Håndbold VM og jeg var selvfølgelig i Boxen og kigge. Egentlig var jeg der bare for familie hyggens skyld men hurtigt begyndte jeg, at bemærke spillernes løbestil eller mangel på samme om man vil. Hvis jeg sådan kort skal beskrive det jeg så, så var det nogle rigtig store drenge der alle kan løfte og kaste mange kilo. Det var samtidig også nogle rigtig tunge drenge der klart var meget udfordret på deres langsomme fødder. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, hvorfor en spiller som Rasmus Lauge karakteriseres som en af verdens bedste spillere. Han besidder evnen via sit hurtige fodskifte til, at vinde de fleste mand/mand situationer og på den måde vinde kampen for sit hold. Altså igen er det sådan, at hurtighed vinder kampen!! Håndbold er fysisk hårdt og man får tæsk og man uddeler tæsk men, hvis man vil undgå lidt af de tæsk og løfte sit eget niveau indenfor den dejlige sport så skal man begynde, at træne sit løb med nogen der ved, hvordan man gør. Det ved vi! Igen vil jeg sige, at vi kan hjælpe alle og bare fordi man spiller på højeste niveau så skal man ikke tro man ikke kan lære noget. Shit mand – tænk hvis man kunne gøre et professionelt håndboldhold 5-10 % hurtigere via en træning hver 14 dag!

Videre til lidt om Fodbold.

I begyndelsen af December måned afholdte Run-Faster et træner kursus under DBU med fokus på selvfølgelig hurtighedstræning. Kurset var udsolgt på 3 dage og yderligere 3 dage senere var en lige så lang venteliste lukket. Vi havde en fantastisk aften. Simon styrede kurset med sikker hånd og de 3 timer fløj afsted. Bagefter var interessen stor og vi var stolte af, at vi kunne så nogle frø indenfor denne form for træning af fodboldspillere! Sådan nogle tiltag giver selvfølgelig også kunder til Run-Faster.dk og det er vi selvfølgelig også glade for!

Erfaringen fra de første 2 år heri Run-Faster.dk viser, at man via en målrettet træning kan flytte spillere med helt op til 10% i deres hurtighed, samtidig bliver man mere udholdende fordi man lærer, at løbe på den rigtige måde. Ligeledes er der ingen tvivl om, at hvis kroppen lærer, at løbe rigtigt mindsker man risiskoen for skader både nu og i det lange løb. Disse ting er fakta. Hvornår er det for sent, at påbegynde løbetræning vil mange nok spørge og svaret er naturligt nok, at det aldrig er for sent!

Run-Faster.dk er vores hobby. Det er en fantastisk vidunderlig følelse når de unge mennesker kommer igen og igen for, at træne hos os. Vi har en del, der har trænet i langt over et år og de er blevet rigtig dygtige og hurtige og fantastisk eksplosive osv. Udvikling skaber glæde både hos udøver og træner. Sådan skal det være!

Som et nota bene vil jeg opfordre trænere og ledere indenfor Fodbold og Håndbold om, at begynde, at fokusere på løbetræning. Søg evt. inspiration i atletik verdenen! Eller ring til os. Det er vigtigt, at vi sammen kan få sået frøene til denne form for træning!

God vind på banerne.

Fremtiden er special træning.

Fremtidens sportsfolk vil i fremtiden være produkter af mange forskellige coaches arbejde. Hvis man spoler tiden lidt tilbage var det helt almindeligt, at man i fodbold klubber og håndbold klubber havde 1 træner, 1 ass. træner og 1 holdleder. Fysioterapeuter var feks. kun nogen der dukkede op en gang i ugen og hvis man var heldig kunne man træffe holdets massør hver 14ende dag. Idag griner man jo af, hvordan det var. Men det er altså ikke længe siden.

Den måde man håndterer nutidens talenter har jo ligeledes ændret sig markant. Det er en barsk verden sammenlignet med dengang far var ung. Der kræves rigtig meget for, at begå sig. I en top klub har man i dag bunkevis af mennesker/coaches ansat for, at gøre specielt de unge mennesker gode. Der er ansat fysiske trænere, målmandstrænere, indkast trænere, sports direktører osv. Ligeledes er der ansat et kæmpe antal af funktionærer dvs. dem der arbejder på kontorerne. Man har udover disse ansat scouts til at lede efter talenter i både ind og udland. Det er et kæmpe set up og det er helt i tidens ånd. Men gæt engang !!! Det bliver endnu vildere, hvis man stadig vil være med fremme.

Tendensen i udlandet går helt klart i retning af special træning, vel at mærke en træning som atleten/spilleren selv opsøger for at blive bedre end sine medspillere/konkurrenter. Langsomt går det op for danske sportsfolk, at man skal gøre noget ekstra for, at være med fremme, hvor det er sjovt. Hvis man er ung skal man blive bedre og hvis man er en af de gamle skal gøre endnu mere bare for, at bibeholde sin status. Idag er det ikke nok bare, at nøjes med den daglige træning.

Rasmus Ankersen fra FC Midtjylland har før han kom til FCM besøgt og analyseret mange forskellige menneskers karrierer og hvordan de er kommet dertil. Ingen er kommet langt på talent alene, alle der har fået succes har trænet sig til den. Har man f.eks. trænet 5000 timer sammenlagt er man god, har man trænet 7500 timer er man bedre men har man trænet 10.000 timer er man helt i toppen. Der er ingen tvivl om, at det er træningens mængde, der er afgørende for, hvor langt man kommer her i livet. Specielt i sportens verden.

Hvis jeg nu som indehaver af Run-Faster.dk hævder, at løbe træning er markant overset i Danmark. Hvad siger du så ?

Utallige gange hører man, at hurtighed ikke kan trænes, vrøvl. Prøv engang, at spørge en sprinter i atletikkens verden om, hvor mange han træner i løbet af en uge for, at kunne løbe en 100 mt. Svaret vil være; hver eneste dag og ikke bare med en træner men med flere forskellige trænere. Sprinteren har typisk 3-4 forskellige trænere alt efter, hvad der skal trænes og derudover er der fysioterapeuter og massører osv. Fakta er, at man ved målrettet træning kan blive markant hurtigere.

Hvordan og hvornår kan man begynde, at løbetræne for, at blive hurtigere ? Svaret er ligetil. Det er nemlig aldrig for tidligt og det er aldrig for sent. Jeg har set mange superliga kampe, ja jeg har generelt set rigtig mange fodbold kampe og jeg ser altid det samme. Der er NUL fokus på, hvordan spillerne løber og det finder jeg egentlig utroligt. Specielt nå vi nu ved, at der bliver flere og flere trænere omkring disse spillere og omkring dem som kommer.

Vælger man, at løbetræne teknik vil man få følgende fordele, så kan man jo selv vurdere om det er noget man kan bruge.

Hurtigere – stærkere – mindre skader – mere udholdende – mere selvtillid – OSV….

Jeg har i en 15 års periode været fodbold træner på alle niveauer og uden undtagelse har hurtigheden hos holdet og den enkelte spiller altid bestemt holdets og spillerens niveau.

Vil du være bedre end de andre skal du træne mere og du skal træne rigtigt !!!!

Hyg jer derude.

Ove Hansen                                                                                                                                             Run-Faster.dk

 

 

 

What a year!

18945078_10213111405322820_2121653758_n

Run-faster.dk går ind i 2018 med kæmpe optimisme. For et år siden var vi totalt ukendte i den danske sportsverden, men i dag er det en anden sag. Vi har på et lille år virkelig flyttet holdningen om, at hurtighed enten er noget man har eller noget man ikke har. Vi træner primært fodboldspillere i løbeteknik men nu er specielt håndboldverdenen også begyndt at interessere sig for konceptet.

Jeg har fået lov at citere nogle af vores aktive:

Mikkel Frankoch, Vendsyssel FC : Hvorfor fik jeg ikke sådan en træning, da jeg var knægt?

Jan Hansen, Træner ATI Fodbold : Jeg har på nærmeste hold set, hvordan Run-Faster.dk arbejder med udviklingen af løbefærdigheder hos den enkelte fodboldspiller. Det har været hele hold og enkelte spillere. Begge dele kan spillerne profitere af. Med hensyn til træningen med enkelte spillere, har jeg oplevet, hvordan min egen datter har flyttet sig fra en tung løber til en mere adræt løber. Som bonus har hun fået færre belastningsskader i foden i forbindelse med ændring af løbestilen.

Michael Callesen, Cheftræner Team Odense Q, U14 piger: Run-Faster.dk skulle bidrage til træningen omkring fodboldspilleren som en komplet atlet. Forventningen var højere topfart. Resultatet var meget mere end det. Voldsom øget eksplosivitet i alle elementer både med og uden bold i forhold til spark, spring, retningsskifte, acceleration og top-speed samt en træning og bevidstgørelse af vigtigheden i coretræning. Som biprodukt har det også været et møde med to fantastiske mennesker.

For os i Run-Faster.dk er det selvfølgelig et kæmpe motivationsboost når man hele tiden modtager positiv respons. Men vi kan se, at det er et faktum, at hurtighed virkelig kan trænes. Med et liv i fodboldens og atletikkens verden er vi 100% overbeviste om, at denne kombination af træninger er et skridt videre op af stigen i udviklingen af specielt  fodboldspillere. I fodboldens verden forsøger man hele tiden at optimere hele det set up, der skal være omkring en professionel trup. Den billigste måde for klubberne er at udvikle deres egne spillere. Der arbejdes med alt i udviklingen af morgendagens spillere og det får mig til at tænke tilbage på en af mine ture til udlandet, da jeg var fodboldtræner. Jeg var i AJAX Amsterdam på kursus, hvor lederen af akademiet Danny Blind (senere landstræner i Holland) fortalte om, hvordan de trænede og om hvordan de udvalgte deres spillere til akademiet. De gik ud fra en plan de kaldte T.I.P.S. Det betyder at spillerene skal besidde disse evner: Teknik – Indsigt – Personlighed – Speed. Teknikken skulle være de 20 %, Indsigten de 15 %, Personligheden de 15% og Speeden vægtede man så med de resterende 50 %. Jeg spurgte dengang, hvorfor de vægtede det sådan – specielt med tanke på speeden. Han svarede, at det var det allervigtigste at besidde, fordi det kan man IKKE træne…. To år senere begyndte min egen søn til atletiktræning, og jeg fandt hurtigt ud af, at AJAX legenden havde taget fejl. Speed kan trænes! Alle atleter uanset sport kan flyttes 10-15 %. Med den rigtige træning kan alle flyttes, og jeg er fuldstændig overbevist om, at indenfor de næste 3-4 år vil de store klubber i Danmark gå denne vej. Faktisk kan jeg fortælle, at FC Nordsjælland allerede er begyndt!

For nogle uger siden sad jeg og så på det danske kvindelandshold i håndbold. De spillede kvartfinale mod Sverige og tabte. Både Sverige og Danmarks hold består af top professionelle spillere. De kommer fra klubber der bruger oceaner af penge på lige nøjagtig det samme som fodboldklubberne gør. Men bruger de penge på løbetræning, eller er det noget man vurderer ikke er vigtigt ? Lige for at vende tilbage til kvartfinalen mellem Danmark og Sverige så blev den kamp afgjort af den svenske højre bagspiller. Hun lavede simpelthen talrige almindelige temposkifter på den danske anfører Stine Jørgensen, og selvom hun vidste, at modstanderen kom, var der intet hun kunne gøre, og så var kampen tabt. Kampen blev vundet på hurtige temposkifter fra en enkelt spiller. Det behøver ikke være svært, nogle gange er det enkle bare det bedste.

Det er altså vigtigt, at man i den danske skole i dag genindfører atletik, altså længdespring, højdespring, løb og kast. Det vil være meget værdsat af os alle i sportens verden samtidig er det en fantastik træning for alle uanset niveau. Vigtigst af alt så er det SUNDT.

Ønsker man, at få specifik løbetræning kan man altid kontakte landets atletikklubber, hvor der er rigtig mange dygtige trænere. Hvis man vælger at kombinere sin sport med atletik eller med en privat løsning kan man flytte sig flere niveauer.

Run-Faster.dk er et lille firma der er specialister i at kombinere en anden sport med atletik. Vi træner primært fodboldspillere. Skulle der være spørgsmål til denne form for træning er man altid velkommen til, at kontakte os på mail eller telefon. Vi gør vores bedste for at hjælpe alle hurtigst muligt.

NB: for mange år siden, da jeg var omkring de 15-16 år hørte jeg ofte ordene. Du bliver aldrig til noget, du kan jo kun løbe…. Det drejer sig om vilje, ikke talent!!!

Med venlig hilsen

Ove Hansen, indehaver af Run-Faster.dk

 

Danmark / USA

15970610_10206464254043539_447240045_n

Siden 1998 har jeg dannet par med denne unge mand og vi lavede sammen firmaet Run-Faster.dk i april måned. Som i nok ved er Simon en af Danmarks hurtigste på løbebanen og han har naturligt nok valgt at flytte til USA for, at få den optimale træning og konkurrence. Det er for mig ret mærkeligt, at min søn pludselig befinder sig i en helt anden tidszone men jeg har altid vidst, at det ville blive sådan. Det har nemlig været målet, at han skulle afsted lige nøjagtig nu. Det er sgu dejligt når ens drømme går hånd i hånd med realiteterne. Tillykke Junior og tak fordi du hjalp mig med, at starte run-faster.dk op 🙂

Run-Faster.dk har været min drøm de sidste 3-4 år, og nu er det en realitet og der er totalt drøn på. Der tilbydes både hold træning og individuel træning. Bla. træner jeg pigerne i Odense Q/Marienlyst i både U14 – U16 og U18. Det er piger der satser på deres fodbold og jeg har sjældent set så stort et engagement som her og jeg har trods alt været fodboldtræner på alle niveauer i mere end 15 år. Thumbs up for disse piger 🙂 Ligeledes træner jeg mange håbefulde FCM ungdoms spillere, men interessen er spredt udover hele landet og det er jeg da noget stolt over. Desværre har jeg måttet skuffe alle på den anden side af storebælts broen. Rent faktisk har forældre fra både FCK og Brøndby banket på døren. Men det er ikke kun børn/teenagere jeg træner. Der er også proffer på banen og her kan jeg også konstatere, at de kan rykkes rent løbemæssigt når man fokuserer på direkte hurtigheds træning. Nu kan man så stille sig selv det spørgsmål om de professionelle klubber ikke selv kan gøre dette og her er mit stille svar et klart nej.. I klubberne træner man ikke konsekvent hurtighed, man er ikke indstillet på at bruge en træning i ugen på direkte løbetræning. Grunden kan være mange men et forsigtigt gæt herfra kan være, at de ikke ved hvordan. Heldigvis er tendensen ude i Europa, at man er begyndt at sætte fokus på den direkte løbetræning så det er nok kun et spørgsmål om tid inden man i Danmark gør det samme. Evnen til at løbe rigtigt og hurtigt er alle vel enige om er ganske vigtig 🙂

Et sted i verden er løbetræning alfa og omega, nemlig i USA. Alle skoler i dette kæmpe land har et atletik hold og konge disciplinen er sprint. Det kan derfor ikke undre nogen, at de har nogle af de bedste sprintere igennem tiderne. Skolerne er modsat her i Danmark ligeså fokuserede på sport som på det akademiske. Der er ansat dygtige trænere på næsten alle skoler og det er en kæmpe industri, hvor alle arbejder på, at blive de bedste så der spares ikke på noget i jagten på morgendagens stjerner. Derfor er bla. Universitets sporten på et voldsomt højt plan. Overalt er løbetrænere i høj kurs og heldigvis er der mange af dem derovre. Der investeres til stadighed i at udvikle nye og bedre trænings metoder i næsten alle former for idræt og hvor fedt er det lige !!

Jeg er af den overbevisning, at måden vi kan løfte fodboldspillere til det næste niveau er gennem målrettet løbetræning, men det er en svær proces, hvor først og fremmest fodbold trænerne skal overbevises. Forleden aften var jeg ude og afholde  træner kursus i en lokal klub og der var masser af spørgsmål til vores koncept, generelt var alle enige om, at det var meget spændende men min følelse bagefter var helt klart, at kun et fåtal af disse trænere ikke var vildt interesserede i at implementere denne slags træning i deres egen. Ikke fordi det ikke var interessant, men fordi det er så specialiseret.                           Jeg kan huske fra min egen skoletid, for mange år siden, at atletik var en fast bestandel at idræts timerne, men sådan er det ikke  mere og det syntes jeg er et kæmpe ØV. Det ville være et scoop for mange idrætsklubber, hvis man i skolerne lavede lidt forarbejde. Derfor kære skoler, kom igang med at opføre/genopføre atletikken. Til alle jer, der har en drøm om at nå langt i jeres idræt uanset hvilken det måtte være. Meld jer ind i en atletik klub for at supplere jeres træning med en dygtig løbetræner. Bare en træning i ugen eller hver 14 dag vil have en voldsom effekt på jeres niveau fremadrettet.

Lad os vende tilbage til det professionelle niveau i Danmark. Mon Ståle Solbakken eller Glenn Riddersholm, trænere i henholdsvis FCK og AGF er villige til, at bare en enkelt træning i ugen udelukkede er baseret på hurtigheds træning. Jeg tror det desværre ikke og igen ligesom hos de før omtalte ungdoms trænere, så er det ikke fordi, at de ikke syntes at hurtighed er vigtig i fodbold men måske ved de heller ikke noget om det.

Hurtighedstræning er vigtig, alt skal gøres endnu hurtigere, det er helt klart den vej udviklingen peger. Man kan løfte sit niveau med den rette træning 🙂

Hurtigheds træning er baseret på 3 principper :

STYRKE – SMIDIGHED og BALANCE

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan bliver man en vinder ?

19576156_10207223600947605_262615908_n

Opskriften på at blive en vinder i verden af i dag er egentlig i mine øjne ganske ligetil. Man skal dedikere rigtig mange timer til projektet og det er fuldstændig ligemeget, hvad målet er, ligeledes skal man turde gøre det både anderledes og fuldt ud. Det siges, at man skal træne mindst 10.000 timer for, at lære noget til perfektion og det er nok meget rigtigt, men spørgsmålet er, hvor tidligt i livet man skal starte. Det er så her det helt spændende kommer ind, hvordan får man små børn overbevist om at de skal være vinder typer og, at de skal starte med at træne fra de er 5-6 år, simpelthen for at kunne nå, at træne mindst 10.000 timer inden de bliver voksne. Det er her far og mor kommer ind, de skal nemlig overbevise/overtale de små mennesker til at gå i gang. Derefter skal de støtte op med alt hvad de har både når det går godt og mindre godt. Tit skal forældrene også vælge sporten for børnene og her er det klart, at forældrene vil søge det, der har deres egen  interesse. Har man selv været håndbold spiller vil barnet være præget af dette og oftest vælge netop denne sportsgren. Andre gange vil barnet vælge en anden vej og nu bliver det lidt interessant, for nu skal forældrene til at bevæge sig ud på ukendt grund. Nogle forældre mister af den grund interessen og lader barnet være sig selv i den nye sport mens andre støtter 100%. Jeg har selv været i situationen beskrevet ovenfor og for mig var der intet valg, mit hjerte ville aldrig svigte min knægt så da han byttede fodbold støvlerne ud med atletikkens pigsko, skiftede min interesse fra fodbold til atletik. Min kone og jeg støttede 100% og vores søn blev “pacet” af et godt hjerte i den retning han ønskede. Jeg ved ikke om vi har trænet 10.000 timer endnu men vi har godt nok trænet mange af dem. På fredag afleverer vi ham hos Andrew Valmon, en af USAs dygtigste atletik trænere. Han har inviteret ham til at studere og dyrke atletik på The University of Maryland i Washington DC og større bliver det simpelthen ikke på nuværende tidspunkt i hans karriere. Man skal turde gøre tingene fuldt ud også når der er modgang, for det er helt sikkert, at der både har været og vil komme modgang når man vælger, at gå efter drømmen. Konkurrencen vil blive hård, der vil komme nederlag men man skal huske, at man bliver stærk af modgang og lærer man ikke, at man også engang imellem kan tabe så vil man aldrig blive en vinder. Jeg har set unge mennesker komme flyvende og der har aldrig været nogen form for modgang og når så den pludselig kommer så kollapser de og søger alle mulige former for undskyldninger, det er kun i modgang man kan lære at blive en vinder og kun der !! Der er ingen elevator til succes, der er kun trapper 😉

Må man godt pace sit barn ? Ja selvfølgelig må man godt det, man skal bare passe på, at man som voksen ikke søger sine egne ambitioner for så vil det blive et rigtigt dårligt pace. Men hvis det er barnets ambitioner man støtter så må man i min verden gerne skubbe på. Derved skaber man også et helt unik forhold til sine børn ved det, at man gør tingene sammen. Meningen med livet må jo være, at ens børn også er ens bedste venner, det er ihvertfald mit ønske. Den rejse man har sammen skal være udfordrende og spændende og derigennem ende med et ubrydeligt familie sammenhold. Det er sådan vi har gjort i vores lille familie og det er vi alle lykkelige for.

Jeg har også været udsat for, at foreningerne ikke ønsker at forældre engagerer sig i børnenes sport, da de ikke mener det er sundt og bla bla bla. Det er efter min mening en total gammeldags måde at tænke på, hvis man vil udvikle en vinder. Hvis man vil skabe en vinder, er det ikke et “Lone Wolf Projekt” tværtimod er der brug for en hel række af eksperter indenfor deres felt. Men det er stadig forældrenes støtte der gør, at alle disse mennesker arbejder mod det samme mål. SAMARBEJDE er nøglen, den gammeldags tilgang til tingene er oftest at sidestille med et diktatur, udført af mennesker, der tror de har svaret på alt. Det er vigtigt med kommunikation blandt trænere, ledere, behandlere og forældre for at skabe succes i dag. Husk på 10.000 timers reglen, kender du nogen træner der kan/vil træne dit barn så mange timer alene og kan vedkommende alt ? Nej, det tror jeg ikke.

Alle kender nogen der har fået succes indenfor det civile eller i sportens verden ikke sandt? Men har i nogensinde tænkt på hvorfor succesen er kommet ?. Prøv engang at tænke på hvad jeg har skrevet her. Det jeg har skrevet om, er ud fra mine egne oplevelser, så ovennævnte står helt for min egen regning.

Da jeg i april startede Run-Faster.dk oplevede jeg heldigvis, at jeg ikke er den eneste der tænker som beskrevet ovenfor og det er jeg utroligt glad for. Vi har travlt i Run-Faster.dk med at træne unge mennesker der er 100% støttet af deres forældre. Vi træner også fodbold spillere fra det professionelle miljø og ved dem er det min klare fornemmelse, at deres bagland/forældre også har været indeover da de var barn. De er ihvertfald helt bevidste om, at skal man have succes i dagens Danmark skal man træne mere end de andre.

Bliver man set skævt til, hvis man offentligt “pacer” sit barn i dag?. Det tror jeg egentlig ikke, tværtimod er holdningen klart ved at skifte. I dag syntes mange, at det er sejt, at man tager den hele vejen. Måden, at pace rigtigt er egentlig ganske enkel. Man skal interessere sig, møde op til stævne/kamp og støtte alle. Tab og vind med samme sind, ihvertfald når pulsen er kommet ned 🙂

Vi ses derude !!

Forza FCM !

Go Terps !

 

Status på Run-Faster.dk

Da Simon og jeg startede Run-Faster.dk op i starten af april var jeg meget spændt på hvordan man ville tage imod min ide i fodboldens verden. Jeg er den gamle fodboldspiller med mere end 500 superliga/bundesliga kampe på mit CV, der pludselig kaster mig over atletikken simpelthen for at kunne være hos/træne min søn. Atletikken er simpelthen gået direkte i blodet. Det er klart, at det primært er sprint disciplinen der er det spændende for mig.

Sideløbende var jeg i en lang periode serie fodboldtræner fra serie 3 til og med Danmarksserien. Det var en selvfølge for mig, at snige atletik træning ind i fodbold træningen og der var respons med det samme. Vi løb simpelthen de andre ned og fik nogle oprykninger med i posen der egentlig ikke skulle være mulige. Det er klart, at man som både fodbold og atletik træner begynder at tænke lidt over om man her er faldet over noget man på sigt ikke kan komme uden om. Kan man virkelig flytte sig et helt niveau som fodbold spiller ved at træne sin egen krop som en atlet? Kan man træne hurtighed og hvordan gør man det, hvilken teknik er brugbar osv… Det var sådan nogle tanker der hele tiden beskæftigede mig. Jeg var sikker på, at jeg var på rette vej, nu drejede det sig om at omsætte ideen i praksis og ved hjælp fra en god ven i Aalborg og selvfølgelig min egen søn blev datoen fastlagt til april 2017 🙂 Vi søsatte hjemmesiden Run-Faster.dk og lidt senere fulgte så Facebook siden af samme navn. Der var stille i starten men vi satsede på, at mund til mund metoden kombineret med hjemmeside og facebook ville starte det hele stille og roligt. Vi fik ret i, at det startede stille og roligt lige indtil Jan Hansen fra ATI Fodbold sendte hans datter Mathilde ind til os. Mathilde træner stadig hos os og har flyttet sig rigtig flot, faktisk flottere og hurtigere end vi egentlig tænkte det var muligt, men det er jo fedt. Nu startede jungle trommerne så rigtigt og nu er vi faktisk så mange i Run-Faster familien, at vi har oprettet venteliste, hvilket jo er fantastik positivt. Tak til fodbold professoren Jan Hansen 🙂

Vi betragter Run-Faster.dk som et vigtigt element i fremtidens fodbold i Danmark. Man har i mange år fokuseret på at blive bedre med bolden, spille i små områder jvf. DBUs den røde tråd og det har båret frugt på det spillemæssige. Danske fodbold spillere er i dag bedre med bolden end nogensinde. Jeg har i en del år fungeret som scout på højeste niveau og jeg kan med sikkerhed sige, at vi halter gevaldigt efter på det rent fysiske område. Vi er simpelthen bagefter på alle fysiske parametre, specielt halter vi på det rent tempomæssige. Vi bliver simpelthen nødt til at tune maskinen og målrette en del af træningen på det rent fysiske. I min verden er der ingen tvivl om, at det er den rette vej. Prøv lige en gang at mærke efter selv !! Hvornår er du bedst, hvornår kan du alt og hvornår er din selvtillid på højeste niveau ? Det er jo indlysende for enhver der har prøvet at stå på start stregen før et 100 m løb, eller hvis man står i spillertunnelen og venter på at løbe på banen med tusindvis af tilskuere på lægterne. Man er bedst når man er i sin bedste fysiske form og der kommer man kun gennem målrettet træning.

Det kræver træning at nå langt i livet, det er sådan set ligemeget hvad målet er. Viljen er vejen til succes, viljen til at ofre , viljen til at træne mindst 10.000 timer osv. Man kan lære alt, men man kan kun lære det, hvis det har ens interesse. Det er idag helt okay at pace sine børn, det er nemlig oftest forældrenes egen hobby børnene finder interessant som det første, og dermed pacer man egentlig inddirekte de unge mennesker. Jeg syntes ikke det er negativt, at pace sine børn, tværtimod. Det skaber oftest et bånd til forældrene som varer hele livet. Her er det ikke målet der er det spændende men derimod vejen hen til målet, det man oplever sammen, man danner et venskab til sine børn der er ubrydeligt. Det er livets største belønning!!

Det er kun få der rent faktisk ender der hvor drømmen bragte dem. Men man kan være 110% sikker på, at det er dem der givet alt og ofret alt!!

Run-Faster.dk er også repræsenteret i 1. Division, hvor vi har et samarbejde med Oliver og Mikkel. To ambitiøse unge mennesker der ønsker at blive endnu bedre og efter min mening har de selvfølgelig valgt den rigtige vej. Det fantastiske for os er, at selvom man er professionel så er men langtfra udviklet løbemæssigt, hvilket jo bare beviser min påstand om, at vi heri Danmark er bagefter på det rent fysiske. Det er kun et spørgsmål om tid før Run-Faster.dk er repræsenteret i Superligaen !!

God ferie

Forberedelse !

IMG_5119

Forberedelse / dygtiggørelse er det vigtigste i livet. Det er vigtigt at man sætter sig et mål og arbejder for at nå dertil. Drengene på billedet har arbejdet hver eneste dag i mange mange år for at stå i den WM semifinale på 100. De er fra USA, Jamaica, Japan, Australien, Cuba, England, Singapore og Danmark. Ja man kan faktisk godt være sindssyg hurtig selvom man er fra Danmark. Det kræver bare dedikation og træning.

Er hurtighed og fart vigtig i dagens idræt?, ja gu er den så. For 7 år siden sad jeg på et kontor på Red Bull Arena i Salzburg. Jeg havde lige været til møde med Sportdirektør Thomas Linke ( tysk landsholdsspiller ) og Mannfred Linzmaier ( østrigsk landsholdspiller). På det tidspunkt var jeg deres scout i Skandinavien og jeg fulgte superligaen og den svensk liga tæt. Målet var naturligvis at finde spillere til klubberne som Red Bull koncernen ejer. For at vende tilbage til mødet; det vigtigste vi ledte efter når vi er ude og kigge, uanset niveau er hurtighed/fart. Er han hurtig på de første meter, er han hurtig på 30 m osv. Der er ingen tvivl idag om at disse evner er alfa og omega når vi snakker professionel idræt. Men i mange år har indstillingen været at hurtighed/fart ikke kan trænes rigtigt og det er så her jeg vil vende tilbage til billedet i toppen. Disse drenge løber 100 m og det tager lidt over 10 sekunder for dem og når de træner så træner de altså hurtighed, de bliver hurtigere, de løber rigtigt og teknisk bedre end nogen fodbold eller håndbold spiller nogensinde kunne drømme om. De træner styrke, balance, koordination, udstrækning, teknik løb osv. og hvorfor gør de det når hurtighed ikke kan trænes? Disse drenge er alle hurtige fra barn, ingen tvivl om det men de sidste 10-15 % altså de procenter der gør dem til vindere, ja dem har de ofret sig til og trænet hårdere end nogen kan forestille sig. Den proces de har været igennem undervejs har desuden gjort dem til vindere men også til fantastiske personligheder med overskud til andre end dem selv. Hvordan ved jeg så det her? Jeg kender dem alle og specielt en af dem kender jeg lidt bedre end de andre. Han er et lysende eksempel på at hurtighed/fart kan trænes.

I dagens avis kunne jeg se en artikel hvor en unavngiven FCM spiller mener han er bedre end Ronaldo på et punkt. Jeg gad ikke engang at læse artiklen om denne hollænder der er kommet til en klub hvor mottoet: Den der opgiver at blive bedre, ophører med at være god… er grundstenen. Mottoet er jo fantastisk, man kan ikke leve i fortiden i professionel idræt. Er man ikke på er man glemt og jeg kan fortælle dig en ting min hollandske kammerat; Der findes ingen elevator til succes du bliver simpelthen nødt til at tage trapperne !!!! Du skal træne dobbelt så meget som de unge du træner med, det er man simpelthen nødt til når man har rundet de 30 år, desværre er der mange der hellere vil nyde når de når den alder, altså nyde livet, god mad, god vin, altså det vi danskere kalder hygge 🙂 Det ord findes ikke andre steder end i Danmark. Ronaldo og Ibrahimovich er begge over 30 og de er lysende eksempler på spillere der træner mere end de andre. De er brølstærke, de ved at deres krop er deres forretning og hvis de ikke er toptunede kommer der en der heller end gerne vil overtage den altså deres forretning.

Mange steder ved man idag at atletik træning kan være basis for mange andre slags sport. Man ansætter atletik trænere i forskellige stillinger netop fordi de er specialister på det at træne fysik og dermed gøre spillere hurtigere og stærkere. Men denne træning er også med til at give en bedre selvtillid, hvis man føler sig stærk og hurtig vil ens selvtillid flyve i vejret ingen tvivl om det, det har jeg selv erfaret mange gange. Der var ikke noget værre end at være ude af form. Så tror man ikke man kan noget overhovedet..

Vi lever sport i min familie.

Vi elsker sport i min familie.

Ove H

 

Forberedelse !

IMG_5119

Forberedelse / dygtiggørelse er det vigtigste i livet. Det er vigtigt at man sætter sig et mål og arbejder for at nå dertil. Drengene på billedet har arbejdet hver eneste dag i mange mange år for at stå i den WM semifinale på 100. De er fra USA, Jamaica, Japan, Australien, Cuba, England, Singapore og Danmark. Ja man kan faktisk godt være sindssyg hurtig selvom man er fra Danmark. Det kræver bare dedikation og træning.

Er hurtighed og fart vigtig i dagens idræt?, ja gu er den så. For 7 år siden sad jeg på et kontor på Red Bull Arena i Salzburg. Jeg havde lige været til møde med Sportdirektør Thomas Linke ( tysk landsholdsspiller ) og Mannfred Linzmaier ( østrigsk landsholdspiller). På det tidspunkt var jeg deres scout i Skandinavien og jeg fulgte superligaen og den svensk liga tæt. Målet var naturligvis at finde spillere til klubberne som Red Bull koncernen ejer. For at vende tilbage til mødet; det vigtigste vi ledte efter når vi er ude og kigge, uanset niveau er hurtighed/fart. Er han hurtig på de første meter, er han hurtig på 30 m osv. Der er ingen tvivl idag om at disse evner er alfa og omega når vi snakker professionel idræt. Men i mange år har indstillingen været at hurtighed/fart ikke kan trænes rigtigt og det er så her jeg vil vende tilbage til billedet i toppen. Disse drenge løber 100 m og det tager lidt over 10 sekunder for dem og når de træner så træner de altså hurtighed, de bliver hurtigere, de løber rigtigt og teknisk bedre end nogen fodbold eller håndbold spiller nogensinde kunne drømme om. De træner styrke, balance, koordination, udstrækning, teknik løb osv. og hvorfor gør de det når hurtighed ikke kan trænes? Disse drenge er alle hurtige fra barn, ingen tvivl om det men de sidste 10-15 % altså de procenter der gør dem til vindere, ja dem har de ofret sig til og trænet hårdere end nogen kan forestille sig. Den proces de har været igennem undervejs har desuden gjort dem til vindere men også til fantastiske personligheder med overskud til andre end dem selv. Hvordan ved jeg så det her? Jeg kender dem alle og specielt en af dem kender jeg lidt bedre end de andre. Han er et lysende eksempel på at hurtighed/fart kan trænes.

I dagens avis kunne jeg se en artikel hvor en unavngiven FCM spiller mener han er bedre end Ronaldo på et punkt. Jeg gad ikke engang at læse artiklen om denne hollænder der er kommet til en klub hvor mottoet: Den der opgiver at blive bedre, ophører med at være god… er grundstenen. Mottoet er jo fantastisk, man kan ikke leve i fortiden i professionel idræt. Er man ikke på er man glemt og jeg kan fortælle dig en ting min hollandske kammerat; Der findes ingen elevator til succes du bliver simpelthen nødt til at tage trapperne !!!! Du skal træne dobbelt så meget som de unge du træner med, det er man simpelthen nødt til når man har rundet de 30 år, desværre er der mange der hellere vil nyde når de når den alder, altså nyde livet, god mad, god vin, altså det vi danskere kalder hygge 🙂 Det ord findes ikke andre steder end i Danmark. Ronaldo og Ibrahimovich er begge over 30 og de er lysende eksempler på spillere der træner mere end de andre. De er brølstærke, de ved at deres krop er deres forretning og hvis de ikke er toptunede kommer der en der heller end gerne vil overtage den altså deres forretning.

Mange steder ved man idag at atletik træning kan være basis for mange andre slags sport. Man ansætter atletik trænere i forskellige stillinger netop fordi de er specialister på det at træne fysik og dermed gøre spillere hurtigere og stærkere. Men denne træning er også med til at give en bedre selvtillid, hvis man føler sig stærk og hurtig vil ens selvtillid flyve i vejret ingen tvivl om det, det har jeg selv erfaret mange gange. Der var ikke noget værre end at være ude af form. Så tror man ikke man kan noget overhovedet..

Vi lever sport i min familie.

Vi elsker sport i min familie.

Ove H

 

Godt igang.

Nu er run-faster.dk kommet godt og sikkert fra land. Der er stor interesse fra ungdommen og deres forældre. Ligeledes er der stor interesse fra klubber der er interesserede i at vi kommer ud til dem og holder træner kurser. Vi er stolte af interessen og det viser bare at vi har fat i noget af det rigtige.
Jeg bevæger mig meget i USA og opsøger alle de sports miljøer derovre som jeg kan få adgang til. Vi tog endda i 2011 til Jamaica hvor vi tog ind og studerede deres top sprintere, det var nogle meget lukkede miljøer og vi måtte lyve os frem ellers havde vi simpelthen ikke fået adgang. Men det var voldsomt spændende. Det samme år mødte jeg den amerikanske legende Brooks Johnson og ham udviklede jeg et tæt venskab med, et venskab jeg er stolt af. Jeg bliver ellers aldrig starstruck når jeg møder berømte mennesker, men når man pludselig ud af ingenting møder den eneste amerikanske atletik træner der har haft atleter med ved samtlige OL siden 1968 og udover det har været chef træner for Team USA ved hele 4 OL så tænker man sgu lige wauw…
Brooks har siden vi mødte ham fungeret som en slags mentor for min søn Simon og vi har så godt det har været muligt besøgt ham i Orlando, Florida så tit som muligt.
I USA er det at være sports udøver noget folk har respekt for, man bliver set op til og det er fordi at der findes ingen jantelov!! Det er OK at være god til sin sport. Sportsfolkene bliver også belønnet i en grad vi ikke kender i DK og de er helt klar over at DERES KROP ER DERES FORRETNING!! Sådan er det desværre ikke i Danmark. Vi kalder os godt nok professionelle men er vi nu også det?, her tænker jeg på holdsport som fodbold og håndbold.
Nu har jeg lyst til at provokere lidt og det må man gerne i en blog som min. I FC Midtjylland køber man en stjerne som Van der Vart men han spiller ikke fordi han kan ikke holde til det !!! Van der Vart er da ganske klar over at i Danmark kan han gøre som han har lyst og så får han endda en fin løn for det…. Havde han været min hest var han blevet bedt om at træne fysik og hurtighed ganske som de store amerikanske stjerner gør, og de gør det endda af deres egen lomme. De ved nemlig godt at er de ikke 100 % klar så kommer der en anden og tager hans plads og hans penge…. Jeg har set Van der Vart spille og undskyld mit sprog men det var fanme til grin, man har en tidligere verdens stjerne der har et vidunderligt blik for spillet men han har klart problemer med at bevæge sig og enhver der har lidt forstand på det vil da kunne se at han mangler fysisk træning og en mand som ham burde opsøge sådan en som mig. Havde vi boet i USA var han kommet forlængst….
Sidste år sad jeg og overværede en atletik træning på Aarhus Stadion, der var gang i den overalt. Danmarks Mestre i løb både på sprint, hæk og de lidt længere distancer fyrede den af. Og pludselig ser jeg noget hvor jeg tænker; hvem er den gumpe tunge unge dame der løber nogle intervaller nede på løbebanen. Jeg kunne godt se at jeg havde set hende før og jeg finder så ud af at det er FCMs Louise Burgaard, altså en kvindelig håndboldspiller. Hun spiller til daglig på et af de bedste hold i Dansk kvinde håndbold. Jeg tænker lidt over hvad pokker hun har gang i og da hun er færdig forlader hun lige så stille området men nu er jeg altså nysgerrig så jeg lister efter hende og får også en snak. Hun var i gang med genoptræning vel at mærke en genoptræning hvor hun af sine trænere har fået et stykke papir med interval løb og kun det. Bagefter sad jeg og tænkte over om det var det professionelle niveau i kvindehåndbold, altså at give sine største stjerner et stykke papir med så latterligt et indhold som det jeg så. Hvorfor bruger hun/klubben ikke special trænere som mig eller for den sags skyld en helt anden.
Special træning af enkelte personer er efter min mening vejen til næste niveau indenfor sport. Der er ingen genvej. Og ønsker man ikke hele tiden af forbedre sig så vil man blive overhalet af dem der kommer bagfra….
Kommer der snart nogen bagfra og overhaler Van der Vart og Louise ?? Ja det gør der…

I run-faster.dk mangler vi stadig at komme igennem til de professionelle i Danmark. Jeg vil godt gentage mig selv; havde jeg haft muligheden for at få en prof. sprint træner tilknyttet mig selv da jeg var Danmarks hurtigste superliga spiller tilbage i 90erne så havde jeg ikke arbejdet på nederste hylde på slagteriet i Herning i dag. Er du professionel i dag og tror du at du ikke kan lære mere så er du allerede på retur. Det er ikke noget jeg tror, det er noget jeg ved. Jeg har selv prøvet det.
Ha det godt derude
Ove H